סוגי דגים ומקורם

הטונה – דג הטונה הינו דג טורף החי בכל הימים בכדור הארץ, כולל אצלנו בים התיכון. דג הטונה מכיל ריכוז גבוה במיוחד של חומצות שומן רב בלתי-רוויות, תכונה שהופכת אותו לבריא במיוחד. במקביל לריכוז הגבוה בחומצות אלו, דג זה עונה על הצורך של רבים באוכלוסיה לבשר איכותי שאינו מכיל הרבה כולסטרול.

דניס – דג הדניס גדל בבריכות ימיות בישראל חובב מים רדודים וחמימים, ומביא עימו לצלחת טעם עשיר, המבוסס, לא רק, על היותו דג שמנמן באופן יחסי. הערכים התזונתיים שלו נחשבים לטובים מאוד, והוא מציע לסועד חלבון רב, חווית אכילה בריאה וטעימה. ואוסף וויטמינים מרשים למדי

סרדינים – על אף שנהוג לאכול אותם לאחר טיגון בשמן עמוק או כשהם משימור (שנעשה בשמן גם כן), היתרון שבאכילת הסרדינים (שמגיעים ממים מלוחים ומתוקים כאחד) הוא שנהוג לאוכלם שלמים, על עצמותיהם,
מה שאומר כי הם מביאים לגוף הרבה סידן, שתומך בחולי אוסטיאופורוזיס.

דגי ים באשר הם מציעים לנו יוד בכמויות משתנות, לעומת דגי המים המתוקים שאינם רווי יוד, שכן היוד מופק מהמלחים שבים. היוד חיוני לפעילות התקינה של גוף האדם, והרבה בעיות בריאותיות, כולל בעיות נפוצות כמו מחלות ניוון של יכולות להיות מושפעות ממחסור ביוד בגוף, בלוטת התריס,דבר הניתן למניעה ע"י אכילת דגי ים ממינים שונים.
image alt
אין תנאי שירות לחנות זו